lördag 10 augusti 2013

international Oslo

Igen en upplevelserik dag går mot sitt slut. Eller så är det jag som tar slut före dagen. Det är ett under att jag inte sover redan. Idag då jag vaknade kände jag hur huvudvärken kom. Jag måste kasta i mig lite frukost i all hast och ta mig till närmaste kafé för att få kaffe. Ja, jag hade ju ingen egen kokare. Det var nog det godaste kaffe jag någonsin druckit! (Möjligtvis med undantag av det man fick efter överlevnadskursen, 3 dagar utan mat) När man ändå är ute är det ju lika bra att vandra runt lite tänkte jag efter min kaffe och gick till det lokala centrumet. Som på norska stavas med s! Där hittade jag Nillen, en kedja ungefär som Tiimari men med vettigare saker billigt. Städgrejer blev inhandlade men inget kaffe. Jag frågade expediten efter en bankautomat och lyckades trots beskrivning vad den fanns gå förbi den ett par gånger.. Pinsamt.. men det värsta kom när jag handlade frukt. Expediten frågade om jag var från norge och jag svarade "nej, från sve.. finland, men jag pratar svenska!" Jag tror det där med kaffebrist är allvarliga saker.

Överlag har jag vandrat lite i byn, städat här hemma och gått vilse i kvarteren kring mig. Det var ganska spännande då jag gått en bit och började titta runt mig såg jag ingen med vit hud. Alla på hela gatan var av annat än endast nordiskt ursprung. Butikerna såg asiatiska ut. Det var thailändska, indiska.. you name it! Och så fick jag gå i säkert fem minuter innan en grupp med nordiska turister kom emot. Jag fick riktigt känslan av att jag var i en helt ny kultur för mig och njöt mycket av det. Nå, när något är spännande tänker man inte på tiden och jag gick lite längre än planerat. Sen när jag skulle vända hem ville jag ju gå en annan väg och så plötsligt var jag borttappad. En stund kan man ju bra trilla omkring men sen är jag nog glad över att man har en karta i fickan med en prick på där det står "du är här". Utan den kunde jag ha gått långt. I was lost but now I´m found.

En ganska sen middag fick jag äta med min kämpis från Ryssland. Det är spännande att se nya människor och kulturer. Så nu har jag suttit och diskuterat spöken och mytologier, gjort reklam för ortodoxa kyrkor i Oslo och socialiserat överlag. Hon skulle på fest ikväll med sin utbytesgrupp. Jag måste säga att jag är ganska glad över att ha det på onsdag. Ikväll vill jag bara sova.
God natt min skatt!

2 kommentarer:

  1. Bra att höra att du är tryggt framme. Inget illamående på flyget antar jag? Ta hand om dig så hörs vi! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. flyget gick hur bra som helst. Jag var lugnare där än jag varit på mycket länge. Guds frid vilade över hela resan.

      Radera